06 19623489 info@badh.nl

Marsum, 17 mei 2022 – Op donderdag 9 juni ziet mijn nieuwe boek ‘De sprinkhaan-notaris’ het levenslicht. Het is het boek over Yntze Rieuwerd Hoekstra: voormalig raadslid te Heerenveen, oud Rabobank-bestuurder, (oud)-notaris en bovenal een eigenzinnig Fries ondernemer met een helder motto: alles voor de klant. Het boek geeft een bijzondere inkijk in het leven en werk van een onafhankelijk ondernemer en eigenzinnig notaris. Een keiharde werker met tomeloze energie en de weergaloze wil om te winnen. Joviaal mens met het geluk aan zijn zijde.

Yntze Hoekstra bestormt na zijn benoeming in 1992 het notariaat vanuit het kleine Langweer en is actief in plaatselijke Rabobanken en als gemeenteraadslid voor het CDA in Heerenveen. Zijn commerciële voortvarendheid en klantgedrevenheid brengen de ambitieuze notaris regelmatig in stevig conflict met menig Fries collega. Die felle weerstand maken Hoekstra sterker en inventiever. Eind negentiger jaren neemt hij afscheid van zijn nevenfuncties. Op de valreep, want collega- notarissen staan op het punt hem het eerzame notarisambt uit te zetten.

De nieuwe wet op het notariaat van Hans Wijers (1999) is de perfecte springplank voor Yntze Hoekstra. Omringd door de adviseurs en advocaten verovert hij vanuit zijn nieuwe standplaats Sint Nicolaasga met diverse maatschappen eerst provincie Friesland. Daarna begint zijn opmars door Nederland: van Groningen en Zwolle gaat hij naar Utrecht en Tilburg. In ‘De Sprinkhaan-notaris’ doet Yntze Hoekstra een boekje open over zijn afkomst, jeugd en studiejaren. En over de betekenis van familiebedrijf Hoekstra Fourages, de soms bittere strijd met maten en collega’s en het succes: in 30 jaar van plattelandsnotaris tot Hoekstra & Partners, landelijk top-tien notariskantoor met zes vestigingen in Sint Nyk, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Utrecht en Tilburg. Hij spreekt vrijuit over de waarde van geloof en vriendschap, over zijn drijfveren, de tegenwerking en de keerzijde van succes. Aan de hand van interviews en uniek archiefmateriaal schetst ‘De Sprinkhaan-notaris’ het leven van deze opmerkelijke entrepreneur. Het boek is vanaf 10 juni in iedere boekhandel te koop (isbn/ean 978 949 2052 889).

De Sprinkhaan-notaris: isbn/ean 978 949 2052 889

Auteur: Niek Donker / Bokma aan de Haven, Marsum

Ontwerp en opmaak omslag: Studio Wijdemeer

Ontwerp en opmaak binnenwerk: Julien Hoekstra-Kermans, DTP-Atelier, Leeuwarden

Productie: Uitgeverij Wijdemeer, Dokkum

Volg De Sprinkhaan op social media: 

Insta: de.sprinkhaan

Facebook: @sprinkhaannotaris Twitter: @DeSprinkhaan