06 19623489 info@badh.nl

Bokma aan de haven

Bokma aan de Haven (BadH) is mijn eenmansbedrijf. Ik ben opgeleid als journalist aan de Utrechtse School voor de Journalistiek (1983-1987). Ik heb daarna gewerkt voor Uitgeverij Stam Yachting in Amsterdam, uitgever van het gespecialiseerde watersporttijdschrift ‘Zeilen’. In 1994 ben ik er gestopt om meer te zien en te leren van de wereld. Ik werkte aan een televisieproductie, werkte voor diverse uitgeverijen en voor een communicatiebureau, Poseidon Communicatie in Voorburg. Begin 2000 ben ik voor mezelf begonnen in Friesland. Het is het begin van een turbulente periode. Niet bepaald de fijnste tijd, wel een hele leerzame. Onderuit met mijn eigen bureau in communicatie. Daarna gewerkt in makelaardij, horeca, catering, projectontwikkeling. Tja, waar wordt je gelukkig van?

In 2010 ben ik weer gaan doen wat ik graag wilde. Schrijven. Met de vrouw die ik op dat moment leer kennen, wordt het leven aangenaam. Samen zetten we stappen. We verhuizen naar Leeuwarden. Ik schrijf er mijn eerste boek: Kleine Kerkstraat, 150 jaar handel en wandel in de leukste winkelstraat (Uitgeverij Wijdemeer, Dokkum). Ik ga als zelfstandige aan de slag voor NDC mediagroep, nu Mediahuis Noord, uitgever van o.a. Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch dagblad. Ik schrijf met name voor zakelijke bijlagen en leer ondernemend Friesland en Groningen kennen.

Er volgt een nieuw boek: Naar De Beurs, uitgegeven bij de opening van Campus Fryslân, de nieuwe Leeuwarder vestiging van Rijksuniversiteit Groningen (Uitgeverij Wijdemeer). Ik blijf werken voor Mediahuis Noord, Multiplus in Drachten en HenK Ontwerpers in Lemmer; daarnaast werk ik incidenteel als tekstschrijver voor bedrijven en organisaties.

 

In 2021 volgt een nieuwe heerlijke opdracht: de biografie over een markant mens, een gedreven ondernemer en notaris. In juni 2022 verschijnt het: De Sprinkhaannotaris, het boek van Yntze Rieuwerd Hoekstra. Ook dat is een productie van Uitgeverij Wijdemeer van Louw Dijkstra.

Nog een niet-alledaagse publicatie van mijn hand: eind november 2022 verschijnt een uitgebreid redactioneel artikel in de Leeuwarder Courant over het wel en wee van vakantiepark Waadhoeke Resort in Menaam. Spraakmakend. Heerlijk om te onderzoeken en er daarna over te mogen schrijven.

Ben ik beschikbaar voor opdrachten? Jazeker! Bel of mail met wat u voor ogen hebt. Wat het kost? Mijn tarieven: 70 euro per uur exclusief BTW, reis en onkosten. Voor maatschappelijke en non-profitorganisaties is dat uurtarief 50 euro.

Telefoon: 06.19623489. Mail: info@badh.nl

Bokma aan de Haven, KvK 78362547. Adres: Haven 8, 90934 HL Marsum.