06 19623489 info@badh.nl

Leven op Bokmazathe

“Bokmazathe, woonhuis Niek & Marijn en de werkplaats van Bokma aan de Haven”

Over mij

Ik ben een maatschappelijk betrokken ondernemende doener en autonome denker. Ik werk als tekstleverancier, journalist en boekschrijver. Ik probeer het grote te zien en tegelijk oog voor details te hebben. Ik kan me lekker storen aan ontwikkelingen om me heen, me verwonderen over besluiten en gebrek aan visie en daadkracht. Wat niet helpt, is die emoties voortdurend op social media te posten. Soms moet je gewoon even wachten tot je mag stemmen: ook dat is onze democratie. Maar wat daarbinnen nog geen gebaand pad is, verdient nieuwsgierigheid en verkenning.    

Bokma aan de Haven

Ik werk als zelfstandig tekstschrijver en journalist onder de bedrijfsnaam Bokma aan de Haven. Mijn thuis in Marsum is mijn werkplaats. In werk deels in opdracht van Mediahuis Noord (uitgever van o.a. Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden) en Multiplus Media in Drachten. Naast dat min of meer reguliere werk, werk ik aan incidentele opdrachten. Dat kan variëren van teksten voor bedrijven en organisaties tot boeken.

De naam van mijn bedrijf Bokma aan de Haven is afgeleid van onze boerderij ‘Bokmazathe’, gelegen aan Haven 8 in Marsum. 

Bokmazathe

Bokmazathe uit 1762 is een boerderij of pleats en eigendom van het Poptaslot in Marsum. De voormalige boerderij is in 2020/2021 in opdracht van de Stichting Popta Gasthuis volledig opgeknapt en zorgvuldig gerestaureerd. Sinds 1 oktober 2020 is Bokmazathe ons woonhuis en onze werkplek. Historie en perspectief aan de rand van Marsum.